Pages

Monday, 15 July 2013

MY RECIPES 16 : Sarang Semut



first biskut raya 2013 recipe- truly sedap dan menepati selera kita orang semua- baru buat dah sebalang habis:):) Pada yang nak mencuba boleh lah mencuba...

RESEPI SARANG SEMUT
Resepi Asal : Bonda (mak kite)

Bahan 


360 gm butter
180 gm tepung gandum
480 gm tepung kastard
2 biji kuning telur (kuning)
1 sudu teh esen vanila
1/2 camca baking powder

hiasan
Sedikit coklat rice
sedikit manik gula kecil (warna-warni)
seckupnya paper-cup kecil

Cara

1.pukul kembang butter dan gula
2.Masukkan kuning telur dan esen vanilla dan gaul rata.
3.Masukkan tepung dan gaul rata.
4.Parutkan adunan kedalam magkuk kecil sudukan kedalam paper-cup
5.Taburkan coklat rice dan manik gula kecil.
6.Bakar dalam oven dengan suhu 180'C sampai masak(anggaran 20 minit)
7.Sejukkan dan simpan dalam bekas kedap udara.




No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum.
Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.