Pages

Monday, 19 August 2013

MY RECIPES 29: KEK PISANG


  ❤ Kek Pisang


BAHAN A
5 biji telur (saiz kecil) B
1 sudu kecil emulsifier
230 gram gula

BAHAN B
170 gm tepung gandum
170 gm minyak jagung

BAHAN C
250 gram pisang lenyek
60 gram susu cair
1 sudu teh soda bikarbonat
1 sudu teh esen pisang

Cara2nya:-
Panaskan oven pada suhu 180 C
Sediakan loyang 8 X 4 X 3 inc
Alas baking paper dan griskan dengan butter
Putar (a) selama 5 - 6 minit
Sehingga kembang dan ringan.Masukkan B dan C
~Tuangkan ke dalam loyang saiz 8x4x3 inci yang telah digris dan dialas
Ratakan adunan dan susun hirisan pisang di atasnya
Bakar dalam oven yang telah dipanaskan terlebih dahulu pada suhu 180C selama 55 minit/hingga masak.




No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum.
Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.