Pages

Monday, 18 November 2013

Teknik Mendapatkan Tekstur Kek Yang Gebu

Nampak mudah mmg mudah pon...sambil berehat hujung minggu siapkan hidangan minum petang.Air tangan isteri/Ibu, petua menakluki hati seisi keluarga, jom cabar diri mengadun menu kesukaan anda. Penyediaannya agak mudah biarpun separuh daripadanya menggunakan mesin pengadun.Biarpun begitu hasilnya tetap menjadi.Oleh itu jangan beri sebarang alasan dua kek ini tidak dibuat kerana tidak ada mesin pengadun.Kaedah yang terbaik ialah mengunakan pemukul berjaring kerana pukulannya rata.


Semasa anda membuat percampuran bahan kering, kesemua bahan tersebut seharusnya diayak. Pengayakan berganda akan membuat campuran kering adunan kek anda menjadi semakin halus. Walaupun kerja ayak mengayak ini agak leceh, tapi ia bakal membuatkan anda menghasilkan kek yang sangat gebu.

:)

 

No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum.
Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.