Pages

Friday, 21 February 2014

APAM PISANG

Selamat petang semua...

Asyik buat kueh menggunakan oven ajer.Dah lama kukus tak berpanas.Sebenarnya lama tak makan apam .Pisang lenyek lebih buat cekodok ada sikit dalam esbox.Tanya cik Google tengok resepi azlita nie macam menarik dan gebu ajer...apa lagi mengodek lah kita.


Resepi 74❤Apam pisang ❤
Source: azlitamasammanis


2 cwn tpg gandum
2 sudu makan serbuk koko
1 sudu teh soda bikarbonat
1 sudu teh baking powder
    (semua bahan diatas diayak bersama)

    1 sudu teh garam
    1 cwn pisang emas dilecek
    1 cwn minyak masak
    1 1/2 cwn gula perang
    2 biji telur dipukul

    Pukul telur.
    Masukkan bahan yg telah diayak ke dlm mangkuk. Kemudian masukkan pisang, minyak, gula, garam dan kacau sebati. Panaskan kukusan. Masukkan adunan dlm cawan kecil dan kukus selama 1/2 jam. Pastikan kukusan telah betul2 panas dan didih.






    terima kasih kepada yg menyumbangkan resepi zie manafaat disini..sape2 yang nak resipi silakan...memang gebu...maaf kan sy kamera x berapa gebu janji kueh aku gebu ada aku kesah :-)

    2 comments:

    Assalamualaikum.
    Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
    SATU pun jadi lah ! hehe.