TEMPAHAN BAZZAR RAMADHAN 1437h

Salam Semua..Assalamualikum.

Time ni Zie free kejap dah lama tak update blog jap lagi nak  membaking kuih raya..uolls dah buat kuih raya.mesti hari cuti ni ramai yang tak lepas kan peluang membaking n kemas rumah ye .akak akan gunakan sepenuhnya membersihkan dan mengemas rumah ku yang 
telah berantakan..Mana tidaknya dengan sibuk menalam,
hero2 ku juga sibuk porak peranda seisi rumah..
macam tongkang pecah dibuatnya.
Nasiblah rumah ku kecik,senanglah sikit nak kemas nye..
klu tak Almaklumlah..Zie masih ngak bisa membahagi masa sebaiknya lagi..
haru biru jugak dibuatnya..
hahahhaha dengar tu...indon mari..
insyaaallah akan ku cuba perbaiki setiap kelemahan yang ada agar aku jadi yang terbaik dari semalam dan seterusnya.
Kali ini Zie nak sajikan semua dgn beberapa tempahan sepanjang dua minggu bulan Ramadhan 1437H.

Jom Kita LAYAN..........



Ramadhan ke -3 
11Loyang ,Kuih Bakor 12 acuan & 3 loyang Puding


Ramadhan ke-4 Done 15 Loyang 


Ramadhan ke-5 Done 15 Loyang












#serimukadurian
#serimukapandan
#kolehkcg
#talamcendol
#talamkeladi
#talamubikayugulamerah
#talamsujigulamerah
#tepungtalam
#talamlapis

Projector Band - Sudah Ku Tahu (Official Lirik Video)


Sufian Suhaimi - Terakhir Lirik HD


TEMPAHAN KUIH

Salam semua....dah lama saya tak update blog ni. Hari ni agak free maka saya masukkan beberapa gambar yang sempat saya rakam.





Yang ni pulak order daripada sorang staf KPJ KLANG. Dia order 3 biji Marble sexy. Semoga berpuashati dan terima kasih.






Tq Munirah #Talamkeladi & #kolekacang



 Tq Natalia , zie jual yer..#talamdiplomat #talambutterscotch #serimukadurian

Tq Izza oder ‪#‎talamcendol‬ 

JANGAN SUKA MENILAI

pesanan buat diri sendiri


“Jangan terlalu banyak menilai orang lain, nilailah diri Anda sendiri, karena kualitas diri Anda lebih penting untuk kebaikan hidup Anda. Sikap suka menilai orang lain, dan lupa untuk menilai diri sendiri, hanya akan merugikan diri Anda.” ~ Djajendra

Amati diri Anda dalam setiap tindakan, dan perhatikan apa yang membuat Anda harus bertindak seperti yang sering Anda lakukan. Bertanyalah pada diri sendiri, tentang tindakan seperti apa yang seharusnya Anda lakukan, agar hidup Anda menjadi lebih berkualitas, dan lebih bermanfaat buat Anda dan orang lain.

Inspiration 205#



Corak fikiran dibentuk oleh iman yang dimiliki oleh seseorang. Baik imannya, maka akan baiklah cara pemikiran dan tingkah laku seseorang itu



Sources:

Victor Nunes

Kehidupan seperti kertas



 Sijilnya Penghargaan - KertasSijil Kelulusan - Kertas
Sijil Perkahwinan - Kertas
Penulisannya - Kertas
Passpot - Kertas
Sijil perubatan - Kertas
Jemputan ke program - Kertas
Duit - Kertas

Kehidupan ini adalah seperti kertas, dilipat, simpan, koyak dan dibuang. Dunia semuanya seperti kertas. .
Berapa ramai yang bersedih kerana kertasnya, bangga, malu dan gembira kerana KERTASNYA.

Hanya satu kertas yang DIMILIKI seseorang tetapi TIDAK DAPAT DILIHATNYA sendiri, SIJIL kemat
Sijil Kelahiran - Kertas

Kerana itu BERAMAL sebelum sijil itu dikeluarkan dan pastikan semua kandungan kertas-kertas yang tersebut di atas membawa erti dan makna bahagia hakiki melepasi dunia ini.

SIAPA KAWAN DAN SIAPA KAWAN



Rencah dunia, kita tidak akan tahu siapa kawan dan siapa lawan sehinggalah sampai satu masa kita jatuh. Adakah tangan itu akan menghulurkan bantuan atau kita akan ditinggalkannya.

Kita tidak perlu risau memikirkan tangan mana yang akan menghulurkan bantuan dan tangan mana yang akan berpeluk tubuh dan seterusnya meninggalkan kita di saat kita sangat-sangat memerlukannya...

Kerana apabila kita ikhlas menghulurkan tangan tidak kira kepada sesiapa pun, pasti akan ada tangan lain yang akan menghulur di saat kita memerlukan biarpun tangan tersebut bukanlah tangan yang pernah kita bantu dahulu...



TEMPAHAN AFNI @ BUKIT BANDARAYA

✽Åss∂ℓ∂♏u’∂ℓ∂ȋ̊Ƙu­♏ ω∂r∂h♏∂tull∂hȋ̊ ω∂ط∂r∂Ƙ∂tuh✽

26/03/2016
Throwback

Tq my cousin .. alhamdulillah kueh bakor pandan 30 pek, 3 loyang kole kacang, 2 loyang serimuka pandan dan 2 loyang kaswie nyonya ... untuk majlis masuk rumah baru dan aqiqah puteri Aisya.... semoga u sentiasa murah rezeki ya dear ....rajin order dengan kita.......




#30pcskuihbakor
#kolekcg
#serimukapandan
#kaswienyonya
#serimukadurian


TEMPAHAN AWAL AMAT DIGALAKKAN 

Terimakasih kerana sudi membuat tempahan dengan maszie'licious.
 (Lainkali order la lagi).


Kalau berminat boleh whatsapp @ sms zie 017 69500 72


Inspiration 204 #








Apakah perkara yang paling bahaya dalam hidup ini? Keburukan kita bukan keburukan orang lain kerana semua keburukan kita seperti makanan tidak sihat akan membahayakan kesihatan kita, emosi yang buruk akan menghilangkan kebahagiaan kita, dosa yang banyak akan memasukkan kita ke neraka. Jadi kita nak sibukkan diri nak ubah diri orang lain atau nak ubah diri sendiri? Sama kita fikir dan audit diri dan berdoa diberi kekuatan untuk melakukan perubahan. Jangan kita sibukkan diri mencari benda yang kita mahu tetapi sibukkan diri mengelakkan benda yang paling merbahaya yakni dosa dan keburukan diri

Sources:
Victor Nunes


TEMPAHAN KOLE KACANG

Assalammualaikum dan salam Khamis buat semua...semoga hari ni dan hari-hari seterusnya memberikan keberkatan dan rahmat buat kita semua. 


13/3/16
2 Loyang Kole Kacang tempahan HARTATI @BBR untuk majlis adik


17/3/16

Tempahan HIDAYAH @Setia Alam 
#KoleKacang
#masziekuehtalam
#bandarbukitrajaklang


Terima kasih daun keladi... 
kepada semua yang sudi oder dengan maszie'licious.
Pada kawan2 yang 

:)

Berminat?
Boleh hubungi saya di, 017-6950072 ( ZIE)

TEMPAHAN KUIH BAKOR , TALAM KELADI & SERIMUKA

✽Åss∂ℓ∂♏u’∂ℓ∂ȋ̊Ƙu­♏ ω∂r∂h♏∂tull∂hȋ̊ ω∂ط∂r∂Ƙ∂tuh✽


#SERIMUKAPANDAN
#TALAMKELADI
#KUIHBAKOR





TEMPAHAN AWAL AMAT DIGALAKKAN 

Terimakasih kerana sudi membuat tempahan dengan maszie'licious.
 (Lainkali order la lagi).


Kalau berminat boleh whatsapp @ sms zie 017 69500 72

JANGAN BURUK SANGKA PADA ALLAH


ku minta pada ALLAH,
setangkai bunga segar
ia berikan kaktus yang berduri..
ku minta pula kupu-kupu
ia berikan ulat..
ku sungguh kecewa dan bersedih..
namun tak lama kemudian...
kaktus itu berbunga indah sekali..
dan ulat itu menjadi kupu-kupu yang sangat cantik.....
kadang-kadang ALLAH sembunyikan matahari,
DIA datangkan hujan petir & kilat...
kita bersedih dan tertanya-tanya,
ke mana menghilangnya matahari..
rupa-rupanya,
ALLAH nak hadiahkan kita
pelangi yang sungguh indah.....


begitulah ALLAH mengasihi kita...kadang-kadang ALLAH tak berikan kepada kita apa yang kita nak kerana ada yang lebih baik untuk kita...



Inspiration 203# KULIT TELUR





Ramai yang menginginkan kebahagiaan tetapi tidak membahagiakan orang lain. Ramai juga menginginkan jodoh yang baik tetapi tidak memperbaiki diri menjadi orang yang lebih baik. Ingat, Apa yang kita ada dan beri,itu yg kita akan dapat (Prof Dr Muhaya)
Sources:
Victor Nunes


TEMPAHAN 5JENIS TALAM

✽Åss∂ℓ∂♏u’∂ℓ∂ȋ̊Ƙu­♏ ω∂r∂h♏∂tull∂hȋ̊ ω∂ط∂r∂Ƙ∂tuh✽

Salam Rabu.....seawal pagi menunggu customer pick up ....done.. boleh rest n sambung lagi untuk esok pulak....

Talam Serimuka Durian, serimuka Pandan, Talam Roti Butterscoch, Talam Keladi dan Talam Jangung...




#masziekuehtalam
#bandarbukitrajaklang

Terima kasih daun keladi... 
kepada semua yang sudi oder dengan maszie'licious.
Pada kawan2 yang 

:)

Berminat?
Boleh hubungi saya di, 017-6950072 ( ZIE)

WordLess WedNesday 84 #TIPS TIDOR DIWAKTU PANAS MELAPAU


Assalamualaikum wbt & salam ceria.


WordLess WedNesday 83 # TIPS KEKAL SIHAT DI MUSIM PANAS

Assalamualaikum....kekal sihat di musim panas......jom amal kan....



Dosa sesama manusia

INGATLAH. MASA SILAM KAMU JUGA TETAP MENJADI SEJARAH KEPADA ORANG LAIN JUGA.JANGAN SAMPAI AIBMU DIBUKA 1 PER 1 JIKA KAMU BERTERUSAN MENGAIBKAN ORANG LAIN. 




INGATLAH WAHAI SAUDARA-SAUDARIKU..

DOSA MANUSIA DENGAN ALLAH BOLEH DIAMPUNKAN, KERANA ALLAH SWT ITU MAHA MENGASIHANI. 

TETAPI DOSA MANUSIA  SESAMA MANUSIA,ITU MUSTAHIL UNTUK DIMAAFKAN KERANA MANUSIA SUKAR MEMAFKAN.. SEKALI KAMU MENGAIBKAN,MENCEMARKAN MARUAH,MEMFITNAH BELIAU, DI AKHIRAT KELAK KAMU AKAN MERANGKAK DAN MENANGGUNG AZAB YANG BERAT. KAMU HARUS MENCARI BELIAU UNTUK MEMINTA MAAF.

TEMPAHAN JUMAAT

maszie'licious ...Salam Sayyidul Ayyam Dearies.. 
Cantikkan hati kita untuk melihat semua benda dan perkara yang berlaku itu cantik

Jika ada orang melakukan kebaikkan,kita persoalkan keikhlasan/niat/tujuan & kata yang bukan-bukan.Yang kita nampak hanya keburukkan.

Jangan Kawan.
Itu tandanya hati kita tidak sihat dan perlukan rawatan segera kembali pada Tuhan.

Usahakan berbaik sangka dan itu adalah antara cara utk mendapatkan hati yang cantik.

Jaga Perbuatan dan pertuturan 
Jangan buat / kata sesuatu yang bila kita sendiri diperlakukan / dikatakan sebegitu,kita tidak suka dan terluka.

Jom kita cuba sama-sama untuk mendapat hati yang cantik.

Bila hati cantik,insyallah semuanya akan jadi cantik insyallah.. 

Perkongsian yang baik untuk dihayati..Jom Raikan Penghulu Hari dengan Gadakan Amalan Dearies 😘😘😘


#talamcendol
#masziekuehtalam
#bandarbukitrajaklang

Terima kasih daun keladi... 
kepada semua yang sudi oder dengan maszie'licious.
Pada kawan2 yang 

:)

Berminat?
Boleh hubungi saya di, 017-6950072 ( ZIE)


SALAM JUMAAT


✨🌟❤️Assalaa mualaikum,Good morning teman2ku semua,wirid untuk hari ni Jumaat "Yaa Allah(1000x)"selamat beramal .. Berakhir dah satu minggu.. Satu minggu lagi akan muncul dan seterusnya.. Huhu cuti sekolah bulan March akan bermula lagi  tak sempat nak jenguk blog. Update apatah lagi.. Cehh.. macam hari-hari aku update je kan. Banyak lagi cerita-cerita yang tertunggak. Tak pasti lagi akan dikeluarkan atau terkubur begitu saje. Huhu.. cam biasalah cuti sekolah anak2 semua berkumpul di rumah kerja memasak ibu bertambah sikit.. Tempahan kuih pun bertambah ...Alhamdulillah rezeki ku masih ada sikit2 pon ada setiap hari... Huhu itulah rutin aku seorang surirumah.. 


Oklah hari ni hari Jumaat.. So esok cuti.. Memang syiokkkk... Mau berjalan2 mencari barang untuk tempahan kuih talam..Yeahaaa... Salam Jumaat semua.. Semoga ceria di hari Jumaat.. :)

❤️🌟✨💫


Inspiration 202# Strawberry






Jom bahagia dan membahagiakan diri kita, keluarga dan masyarakat sekeliling dengan perubahan paradigma hidup kita. Ikuti program dan seminar bagi mencari ilmu memperbaiki kelemahan diri (Prof Dr Muhaya)

Sources:
Victor Nunes




 
Copyright © MaSZiE | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in