tahun ni Jom try new resepi....ilham kawan fb.... alter sket
- 1kuning telur
- 1buku butter
- 2sdb tepung jagung **resepi asal x letak
- 2sdb gula icing **resepi asal x letak
- secubit garam **resepi asal x letak
- esen vanila
- tepung gandum secukup nya
- 1buku butter
- 2sdb tepung jagung **resepi asal x letak
- 2sdb gula icing **resepi asal x letak
- secubit garam **resepi asal x letak
- esen vanila
- tepung gandum secukup nya
cara cara
- pukul telur, butter, garam, gula sebati & agak putih...
- masukkan tepung jagung smbil kacau
- masukkan tepung gandum sikit2 hingga doh cantik & x melekat kat tgn & blh dikepal
- sedia utk diterap
- bakar 10-15min ...160c...atau ikut kesesuaian oven masing
- pukul telur, butter, garam, gula sebati & agak putih...
- masukkan tepung jagung smbil kacau
- masukkan tepung gandum sikit2 hingga doh cantik & x melekat kat tgn & blh dikepal
- sedia utk diterap
- bakar 10-15min ...160c...atau ikut kesesuaian oven masing
1.Bahagian bergerigi..terbalikkan masa menekan..
2.Guna bahagian belakang..
3.Letak jem nenas yang dibulat2kan..
4.Gulung perlahan..
5.Habiskan gulung..
6 Masukkan dlm pper cup..cara ni tuk kasi tat tahan lama sebab setelah dibakar dilarang memegang tat secara terus tampa lapik..dikhuatiri cepat berlapuk..
7.Susun dalam dulang pembakar..
8.Sapukan sedikit kuning telur yang dicampur dengan sedikit susu cair..
9.Siap di bakar..
terima kasih kak di atas perkongsian ini...
ReplyDelete