Assalamualaikum dan selamat sejahtera.
Yum yum!!!! inilah hasil percubaan pertama kali selepas dari kelas roti minggu lepas yang paling sedap ,lembut dan gebuuu berhari2 lembut nya .Bahaya.....lepas sebiji..sebiji..macam tak boleh berhenti.Mexico bun....nangis anak akak kata Sedap sangat setanding rotiboy!!Terima kasih sekali lagi pada Chef Helmy.Terima kasih geng yang tak kedekut ilmu ... maszie doakan agar kalian ditambahkan ilmu dan dimurahkan rezeki.....
Yum yum!!!! inilah hasil percubaan pertama kali selepas dari kelas roti minggu lepas yang paling sedap ,lembut dan gebuuu berhari2 lembut nya .Bahaya.....lepas sebiji..sebiji..macam tak boleh berhenti.Mexico bun....nangis anak akak kata Sedap sangat setanding rotiboy!!Terima kasih sekali lagi pada Chef Helmy.Terima kasih geng yang tak kedekut ilmu ... maszie doakan agar kalian ditambahkan ilmu dan dimurahkan rezeki.....
Satu ketika dahulu apabila nak buat roti sendiri rasa sungguh susah dan kerap juga roti yang dibuat tak naik.Bila sejuk roti akan jadi keras kejung.Berpandukan resipi dari majalah atau buku resipi tetapi selalunya gagal.Menguli roti dengan tangan satu cabaran.... memenatkan , sebab tu agaknya ada Benggali uli roti guna kaki hehe ..haish geli ..
p/s :petang nie nk buat roti lagi...
Org kata nak buat roti mmg susah nak jadi... kene uli betul2 dan prektis selalu kan...
ReplyDelete@ msredcheesecake betoi tu...sebelom ge kelas selalu buat gak tapi petang dah keras...nk menguli tu yg xsanggup mesti kena ada mixer memey membantu...
DeleteGebu2 nampaknya...nyum2
ReplyDeleteWah ... Rajinnya... Sy bab roti nisuka makn tapi x rajin nk uli..
ReplyDeleteWaa gebu gebass gitu jeles2 ..Nanti nak pergi umah Zie la nak makan roti yang gebu gebas tu BOLEH ???
ReplyDeleteLapar pulak bila tengok di awal pagi ni hehee.. maklumlah, cuti sekolah ni bnyk kekangan masa utk berblogging... pangun pagi2 jadi lapar pulak.. :D
ReplyDelete