Dengan siapa wajib berhijab dan haram bersalam

Assalamualaikum..

DGN SAPA HARAM BERSALAM MZ

Moga menjadi panduan buat kita semua ya. InsyaALLAH.


senang nak pahamkan kalau tengok carta kat atas ni??? sharing is caring!!


16 comments:

  1. Subhanallah.. salam Jumaat kak Mas.. :)

    ReplyDelete
  2. Complicated nak tengok ni...tapi comel lah Kak Mas.
    Tulah...kdang2 kita terlepas pandang juga. Especially, aurat sesama wanita yang islam dengan bukan islam tu adalah sama dengan aurat kita dengan lelaki yang bukan mahram kita...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lebih mudah memahami kalau ade mind map macam ni kan.
      panduan untuk kita bersama... :)
      sharing is caring...;p

      Delete
  3. Haaa.. ice chart... bagus ni sebagai rujukan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Jumaat Wafa.. saya tgk ramai org ringankan bab ni..even saya sendiri tk tahu nk cakap apa bila adik ipar hulurkan salam. terpaksa la salam juga sbb nk jaga aib dia.. :(

      Delete
  4. lebih mudah untuk rujukan dengan gambar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. lebih jelaskan fizah...lebih2 bila dah kawen ni bertambah keluarga baru... banyak terbatasan dlm berhijab n bersalam.. sebelum ni bantai je salam semua..huhu

      Delete
  5. Salam Jumaat & thanks for sharing ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Jumaat RDZ Z,wcome dear...~_^

      Delete
  6. Assalamualaikum kak, terima kasih berkongsi ilmu.. mohon share dekat fanpage sheila ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wsalam Sheila,Wa fiikum barokallah, semoga Allah juga memberkahimu. Silakan dishare pada muslim yang lain.

      Delete
  7. Replies
    1. silahkan faezah,.
      Jazakallahu khairan

      Delete

Assalamualaikum.
Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.

 
Copyright © MaSZiE | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in