Talam Lapis Diplomat



Meh saya citer pasal talam lapis diplomat plak.Semalam kan berWhatsApp & Chat dah janji buat nak citer.Makanya janji harus ditepati gitu..bukan dicapati 
dengan bangga diri sebelom menalam kena buat butter cake tak nak buat takper ge aje belom kat kedai butter cake banyak...tapi akak memang nak menghasilkan talam yg penuh kasih sayang gettewww...satu adunan butter-cake boleh buat dua biji talam tapi terlajak sedappp anak2 suka makan butter cake nie (mkn panas) tak pe ibu boleh buat lagi janji anak2 suka makan kan...kata resepi ibu penuh kasih sayang.


so kek dah siap ingat boleh menalam air paip pulak tak der ,boleh buat air tangki ada tapi jenis nak cedok2 dalam baldi nie termalass lah pulak...dah biasa memasak pulas paip air laju ajer kan...(dugaannn).Bonda call nak wudhu socks apa lagi misi percarian ,menalam kita buat lain hari lo...

                            suka dpt seliper putih lembut sggt Rm 5 henggit..mcm tak caya...

okey...Sob...sob..saya menangis sendirian melayan buku resepi talam ...dok menahan rasa sedih tetiba perut rasa lapo.Tetiba tekak tewingin Talam lapis diplomat.tetiba tingat bulan posa  ..rasanya ada lagi belen kek yg dah siap bakar kat freeze tu..yesss! Betul ada lagi butter cake tu.terus belek-belek bahan2 nak buat talam...ok..semua ada.Misi harus diteruskan demi tercapai hasrat. Kalau dok bersedih je menten perut saya lapo.kan..

Memandangkan ada la sowang dua anak ni terkena penyakit keturunan...gemo kuih yang kukus kukus gitu..maka wajib la membuatya. Tapi talam ni agak moden. Nama pun diplomat nko...haa....ala ala urban klasik gitu.Errkkk betul ke gitu..isshhh xyah nak mengarut...Meh nak khabo, Talam Diplomat ni salah satu Wesepi Talam Ibu Azzah
 yang yummy...Apaaa nak  resepi...khabo buat blog nak share resepi ..bukan tak nak share resepi kat sini dek oiii...akak lupa nak mintok izin ngan ibu azzah. kalau korang nak resepi cer klip kat nama dia terus ke fb kat situ pandai2 korang lah nak mintok resepi...Kot2 la ada yg gemo jugak kuih kukus kukus ala ala jaman dolu dolu tapi moden.

Berbekal semangat waja..zasss saya bersilat kat dapur buat Talam lapis diplomat petang semalam ...saya buat senyap-senyap takut terkanjat plak en.cayang depan tv .Apa kess ni petang petang bersilat lagi kat dapur...sambil sambil menalam berhenti jap nak merempit ambil anak sekolah dengan hati hati saya keluarkan segala senjata kat dapur tu...yang saya tahu..saya nak bekpes talam lapis diplomat...so pagi nie tercapai lah hajat dihati. Bagus kan saya..nekad!!!


Haa ni la talam lapis diplomat yg sy buat semalam siap seblom maghrib makan ari nie...mulussss je.....kaler pink tu nampak kureng sbb zie amik gambo ni terlebih cahaya...cehh cahaya jugak salah.Standart la..mana pernah nak ngaku salah sendiwi..halusss...




8 comments:

  1. sedapnya kak, terliur plak... he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak masuk kelas menalam nie baru nk merasa,selama nie jumpa tak teringin nk mkn...mmg sedap bwh kek butter..

      Delete
  2. Replies
    1. boleh...satu x cukup ambil terus setalam :P

      Delete
  3. TALAM LAPIS DIPLOMAT tu hehehhee ..
    Nak cikit nak cikit ..
    Nampak sedap jerr..
    Warna pon comel mesti anak2 sukerrr ..

    ReplyDelete
  4. Wahh.. meriah je nampak talam tu.. menyelerakan.. :D

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.

 
Copyright © MaSZiE | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in