Zebra Cake

Impress Your Friends With A Tasty CakeAdakah anda ingin makan sesuatu yang manis dan berkalori rendah pada masa yang sama? Jika jawapannya adalah positif, mari kita sama-sama memcuba resipi yang sempurna ini . Ia kelihatan sedap dan  ia sesuai untuk menarik perhatian rakan-rakan apabila mereka datang melawat , terutamanya di hujung minggu.

Recipes 51❤Zebra Cake❤

Masa penyediaan : 10 minit
Masa memasak: 40 minit
Membuat satu 9 inci ( 23 cm) kek

bahan-bahan:

4 biji telur besar - pada suhu bilik
1 cawan ( 8 oz / 250 g) gula pasir
1 cawan ( 8 fl oz / 250 ml) susu, pada suhu bilik
1 cawan ( 8 fl oz / 250 ml) minyak ( jagung, sayur-sayuran atau canola adalah baik )
2 cawan tepung semua guna - (10 oz / 300 g)
1/3 sudu teh serbuk vanila
1 sudu besar serbuk penaik
2 sudu besar serbuk koko gelap

Anda juga akan memerlukan: mangkuk pencampuran , pengadun elektrik atau pemukul wayar, 9 inci ( 23 cm) tidak melekat pusingan pan kek .

Langkah 1. Dalam mangkuk besar , menggabungkan telur dan gula. Menggunakan pengadun elektrik tangan atau pemukul wayar, pukul sehingga campuran adalah berkrim dan mempunyai warna cahaya.
Langkah 2. Tambah susu dan minyak, dan terus memutar hingga komposisi sebati.
Langkah 3. Dalam mangkuk yang berasingan , menggabungkan dan campuran tepung , serbuk vanila dan serbuk penaik. Secara beransur-ansur menambah campuran tepung kepada bahan-bahan basah dan menewaskan hanya sehingga adunan licin dan bahan-bahan kering dengan teliti dimasukkan. Tidak memukul berlebihan - poket udara boleh dibentuk .
Langkah 4. Bahagikan adunan pada 2 bahagian yang sama. Simpan satu bahagian yang nyata. Tambah serbuk koko ke dalam yang lain dan gaul rata.
Langkah 5. Panaskan ketuhar kepada 350 ( 180C ).
Step 6. Sapu kuali dengan minyak. Jika anda tidak mempunyai nonstick kuali penaik , gris apa sahaja kuali yang anda ada dan selaras dengan kertas minyak .


0 comments:

Assalamualaikum.
Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.

 
Copyright © MaSZiE | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in