Teknik Mudah Pukul Putih Telur Sampai Kembang 5 Kali Ganda


5 kali ganda?? Banyak tu! Hehehe. Ya betul. Tips yang bakal MZ kongsikan ini bakal buat kek anda jadi lebih gebu dan menjadi igauan ramai orang. Bagi sebarang adunan kek yang perlu kita pukul putih telurnya, letakkan mangkuk berisi putih telur itu di dalam peti beku atau freezer selama 7 minit sebelum dipukul sehingga kembang.Putih telur yang lebih sejuk akan mengambil masa yang singkat untuk kembang berganda ganda sebelum ia dikaup balik dengan campuran adunan yang lain. Tak laa lenguh tangan kita pukul putih telur ni kan?


Selamat mencuba!


0 comments:

Assalamualaikum.
Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.

 
Copyright © MaSZiE | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in