Menu cuti CNY

Alhamdulillah..bersyukur padaMu Ya Allah..atas segala nikmat yang tidak terhitung olehku...rezeki yang melimpah ruah tanpa henti diberikan....terima kasih Ya Allah....biarpun rezeki itu bukan dalam bentuk kewangan...banyak rezeki lain yang Engkau berikan...subhanallah....syukur alhamdulillah...

Sempena cuti Tahun Baru Cina yang panjang ini, 
hasil ketuk2 mercun berdentum detam ni lah dia ...


Rabu ~ semua anak ada di rumah  beli Gold Chicken Wrap

KHAMIS ~ Rebung Masak Lemak dengan Ayam

                                                                          Muffin Pisang


JUMAAT ~ Muffin Pisang dan Donat 
berkumpul dengan keluarga En.Cayang




Breakfast pagi CNY Puff Ayam


Sabtu ~Lunch CNY nasi ayam


AHAD ~ Fishball Kway Teow Soup



ISNIN ~ POPIA KETAM

Suji Kek

Selasa ~ tutup dapur seronok nya makan orang masak di kedai...

Di antara doa yang saya amalkan adalah,  yang bermaksud “Ya Allah ya Tuhan kami, sesungguhnya aku berlindung kepada-Mu daripada keluh kesah dan dukacita, aku berlindung kepada-Mu dari lemah kemahuan dan malas, aku berlindung kepada-Mu daripada sifat penakut dan kedekut, aku berlindung kepada-Mu daripada tekanan hutang dan kezaliman manusia".



12 comments:

  1. wahh sedapnya menu semua tu kak..terasa nak makan semua ni.

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum dan salam singgah sini Sis..menu kat atas semua pun sedah2...

    ReplyDelete
  3. Sedap2 semua ni.. pasti saya pun takkan menolak.. menyelerakan.. :)

    ReplyDelete
  4. wah sedap semuanya...fishball kuey teow tu nampak best sangat!!!

    ReplyDelete
  5. wah...banyaknya idea menu makan tiap tiap hari berlainan, kalau sy n mamaD hampir pening nak fikir masak lauk apa , ikut selera anak-anak cuma goreng telur pon ok..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nie ikut selera anak2 lah PCL..bkn bangsa pening lalat lagi..pening arrr...(shuib)

      Delete
  6. Alhamdulillah rezeki....sedap²nya semua....

    ReplyDelete
  7. Assalamualaikum.. hidangan nmpk menyelerakn...

    ReplyDelete
  8. haihhh terliuorr adik kawasan nengok.. haishhhh

    ReplyDelete

Assalamualaikum.
Sila Tinggalkan Comment Anda Di Sini.
SATU pun jadi lah ! hehe.

 
Copyright © MaSZiE | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in