Dengan ini eggless resipi coklat cip cookies doh, anda boleh makan ia keluar dari mangkuk tanpa bimbang! Lebih baik lagi, anda boleh membentuk doh cookie menjadi bebola kecil dan mencelup dalam coklat. Saya hanya. . . Saya tidak tahu apa lagi yang hendak dikatakan. Apa lagi yang perlu saya katakan? Ia cip coklat Cendawan doh cookie!
Recipes 56 ❤Chocolate Chip Cookie Truffles ❤
bahan-bahan
1/2 cawan (1 batang) mentega tanpa garam, suhu bilik
1/4 cawan (50g) gula pasir
1/2 cawan penuh (90g) cahaya gula perang
2 sudu besar susu
1/2 sudu teh vanila
1 1/4 cawan (150g) tepung gandum
1/2 sudu teh garam
1/2 cawan cip coklat mini
Pecans 1/4 cawan dicincang (pilihan)
3/4 pounds coklat, cair
Dalam mentega krim mangkuk besar dan gula dengan pembancuh elektrik pada kelajuan sederhana hingga ringan dan kembang.Campurkan vanila dan susu.
Secara beransur-ansur menambah tepung dan garam gaul hingga sebati .
Masukkan kepingan kecil coklat dan pecans.
Bentuk menjadi bola 1 inci (saya menggunakan sudu kecil). Susun di atas dulang kertas sejuk seketika ( tidak perlu rehat terlalu lama)
Menggunakan 2 garpu, celup bola cookie ke dalam coklat ,salut seluruh berbola dengan coklat. Ketuk coklat berlebihan di sebelah mangkuk.
Letakkan di atas kertas Wax dan sejuk untuk menetapkan sekurang-kurangnya 1 jam. Ini menyimpan terbaik dalam peti sejuk, terutama dalam masa musim panas.
Enjoy!
Hi kakak ;-)
ReplyDeleteTerima kasih berkongsi resepi,nampak lazat kak.Nak tanya ;
- Tepung tu tak bake,ok ke?
- Tahan lama tak truffle ni
;-)